Tröttnat på kaffebryggaren eller tischan? – Lämna dem i kassan på Åhléns

Textilier och heminredningsartiklar kan nu lämnas in för återanvändning på alla Åhléns-varuhus i Sverige. På vissa håll tas även kosmetika emot. Sakerna förmedlas sedan till Stadsmissionen.
Annons:
Text: Svante Grahn
Annons:

Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef på Åhléns.

Under förra året testade Åhléns och Stadsmissionen upplägget i några varuhus. Varuhusen tar emot textilier och heminredning från kunderna och lämnar det vidare till Stadsmissionen.

Försöket gav mersmak och nu rullas det ut i alla varuhus över hela landet. På en del håll kan man också lämna in kosmetika. Den återanvänds inte utan avfallssorteras.

– Att testet föll väl ut innebär att vi ser att behovet finns hos våra kunder att kunna lämna saker man inte längre använder och inte bara textila produkter som många aktörer redan gör, säger Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef på Åhléns till Market och fortsätter:
– Vi har fått positiv respons och utifrån en kundinsiktsundersökning vet vi att våra kunder vill återvinna och skänka produkter de inte längre vill ha. Det är ett bra sätt för oss att ta ansvar som bolag för det avtryck vi gör och att vara relevanta för våra kunder.

Det finns alltså inget krav på att den vara som lämnas in ska ha köpts på Åhléns.

Åhléns har samarbetat med Stadsmissionen i närmare 20 år. De två aktörerna har gjort flera kampanjer tillsammans genom åren.
– Utsattheten i Sverige ökar och vi är väldigt tacksamma för Åhléns och deras kunders hjälp i vårt arbete för människor i utsatthet, säger Maria Markovits, vice ordförande för Sveriges Stadsmissioner.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...