Foto: Daniel Norman

Trots goda förutsättningar – klädhandeln lyckades inte kravla sig över nollsträcket

Klädförsäljningen stod still och stampade i mars. Skofackhandeln däremot hade en tillväxt på 9,6 procent. ”Å andra sidan tappade den över 19 procent i mars förra året”, säger branschordförande Mikael Sandström.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Klädfackhandeln tappade 0,1 procent i försäljning i mars i fysiska butiker och deras e-handel. Det visar Stilindex från Svensk Handel Stil.

Försäljningen mäts i jämförbara enheter och löpande priser.

– Trots goda förutsättningar med vårväder i stället för fjolårets snö, en påsk med negativ försäljningspåverkan som infaller i april i stället för mars, samt jämförelsetal som inte avskräcker (-4,5 procent), klarade klädhandeln inte att kravla sig över nollsträcket, säger Mikael Sandström, ordförande för Svensk Handel Stil, i en kommentar.

Försäljningen av skor ökade däremot med 9,6 procent. Samtidigt påpekar Mikael Sandström att den sjönk med 19 procent samma månad i fjol, så jämförelsetalen var svaga.

Det till skillnad från april, som blir en utmaning för modehandlen.

– April 2018 var en stark försäljningsmånad. Klädförsäljningen växte med 5,6 procent och skoförsäljningen med hisnande 22,5 procent, vilket blir en utmaning i år, säger Mikael Sandström.

Hittills i år har klädfackhandeln tappat 0,2 procent i försäljning med skor haft en tillväxt på 9,6 procent,

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...