Foto: Kalle Östgren

Trianon återkallar ett av kraven mot City Gross – men vill fortsatt ha skadestånd

Fastighetsbolaget Trianon väljer nu att lägga ner ett av kraven mot City Gross Rosengård i Malmö. Detta sedan kedjan meddelat att butiken kommer att stänga. ”Fallet är inte aktuellt längre eftersom butiken ska läggas ner”, säger Trianons vd Olof Andersson och tillägger att de två andra rättsfallen drivs vidare bland annat för utebliven hyra.
Text: Lars Welin
Annons:

Dagen före förhandlingen i Malmö tingsrätt väljer Trianon att dra tillbaka och återkalla sina krav på City Gross, eller Storlivs, som butiken numera heter.

– Det är stötande att Trianon, så snart Storlivs tvingats lämna besked till personalen att butiken kommer att avvecklas, väljer att återkalla sin talan mot City Gross, säger Robert Olsson, chef för HR, information och säkerhet på Bergendahls Food i ett pressmeddelande.

Trianon ger dock en annan bild av fallet.

– Eftersom vi via media fått veta att man tänker avveckla butiken drar vi tillbaka prövningen av överlåtelsen av kontraktet, säger Olof Andersson till Market.

Denna tvist handlar om överlåtelsen av kontraktet i Rosengård centrum, från City Gross till det nya bolaget Storlivs.

Olof Andersson är klart positiv till nedläggningen av butiken.

– De lämnar den siste mars, det är bra. Då kan vi få in en betalande hyresgäst i lokalerna.

Han betonar samtidigt att de två andra rättsfallen mellan parterna tas vidare.

– Vi har överklagat den avslagna konkursansökan och vi kräver fortsatt skadestånd för de 13 miljoner kronor i hyra som de har blåst oss på. Dessutom har City Gross kontrakt till 2025 så även där handlar det om skadeståndskrav från vår sida.

Är det klart med någon ny hyresgäst i lokalerna?
– Det kommer att bli en seriös lågprisaktör, säger Olof Andersson.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...