Tre nya Iphone-modeller kan lyfta utvecklingen: ”Kommer sälja som smör”

Två varianter av Iphone 8 och dessutom en Iphone X. I går levererade Apple flera produktnyheter. ”Det leder alltid till ökat intresse”, säger Jessica Wallin på Elgiganten.
Text: Daniel Norman
Annons:

I går presenterade Apples vd Tim Cook produktnyheter tillsammans med kollegor på Steve Jobs Theatre vid högkvarteret i Cupertino, Kalifornien. 

Tre nya modeller av Iphone visades upp. Dels Iphone 8 och Iphone 8 plus vilka är uppgraderingar av tidigare modeller.  Dels lyxiga  Iphone X (X ska uttalas ten) vilken tagit fram för att fira att Iphone fyller tio år i år. 

I november väntas telefonerna finnas till försäljning i svenska butiker. 

– När Apple släpper nya produkter skapas det alltid en stor hype och så fort vi får produkterna kommer de garanterat att sälja som smör, säger Anna Sjödin, pr- och kommunikationschef hos Media Markt. 

– Hajpen är extra stor den här gången med tioårsjubileum och fler nya modeller och tekniska lösningar, säger Jessica Wallin, kommunikationsansvarig hos Elgiganten. 

Anton Nilsson, marknadschef för Webhallen, instämmer: 

– Efterfrågan och hajpen kring årets Iphone-modeller, framför allt X-modellen, har varit fantastisk, säger han. 

Försäljningen av mobiltelefoner har gått trögt den senaste tiden. Enligt Elektronikbranschens snabbindex hade försäljningen sjunkit med sju procent under året fram till slutet av augusti. Förhoppningen finns att det här kan innebära en vändning. 

– Mobiltelefonen är den centrala enheten i människors arbetsliv och vardag i dag och lanseringen av nya modeller leder alltid till ökat intresse och efterfrågan, säger Jessica Wallin som samtidigt påpekar att Elgigantens utveckling inte följt branschens. 

– Vi ökade försäljningen av mobiltelefoner med elva procent under vårt senaste verksamhetsår som avslutades i april och den positiva utvecklingen har fortsatt efter det. 

Anna Sjödin hos Media Markt känner inte heller igen sig i beskrivningen av en trögare försäljning. 

– Vi valde tidigare i år att storsatsa på telecomområdet och vi ser att de åtgärder som vi har genomfört nu bär frukt. Så vi ser en ökning på både telefon- och abonnemangsförsäljning, säger hon.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...