Trademax offensiv – öppnar fler fysiska butiker: ”Fortsätter vår expansion”

Möbelhandlaren Trademax öppnar fyra nya butiker inom kort. Och etableringsplanerna tar inte slut där. ”Vi tittar på ett flertal orter”, säger Trademax vd Christian Eriksson.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Näthandlaren Trademax, som startade 2008, har genom åren successivt byggt upp ett fysiskt butiksnät. I dag finns tolv butiker spridda mellan Malmö och Gävle, varav en outlet (Helsingborg) och en spabadsbutik (Gävle).

Under hösten tillkommer ytterligare två butiker.

Den första öppnar i september i handelsområdet Knalleland i Borås.

Nästa etablering sker i november på Samarkand i Växjö.

– Vi har under en period haft ögonen på både Växjö och Borås. Vi har en stark onlineaktivitet på vår sajt i båda dessa regioner och vill nu stärka upp vårt kunderbjudande på dessa orter. Vi har nu hittat lokaler som passar oss väl på etablerade handelsplatser och ser fram emot höstens öppningar, säger Christian Eriksson.

Och butikerna i Växjö och Borås kommer att följas av fler fysiska etableringar.

Inom kort öppnar även butiker i Jönköping och Örebro.

– Även då vi primärt är ett onlinebolag där vår fokus ligger på att erbjuda en oöverträffad bredd i sortiment till attraktiva priser vet vi att många kunder vill ha möjlighet att känna på produkterna och få rekommendationer av butikspersonal anpassade efter specifika behov. Detta gör att vi väljer att fortsätta vår expansion av vårt butiksnät. Som omniaktör är vi väl medvetna om den positiva växelverkan som finns mellan online och en fysisk närvaro. Vi kommer fortsätta vår expansion under 2020 och tittar just nu på ett flertal intressanta orter.

Trademax, som ingår i Bygghemma Group, sprängde miljardvallen 2017 då nettoomsättningen nådde 1 155 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg samtidigt från 36 till 54 miljoner kronor.

Bokslutet för 2018 är inte färdigbehandlat hos Bolagsverket ännu, men Bygghemma Groups heminredningssegment, där Trademax ingår, omsatte 1,9 miljarder kronor 2018, 18 procent högre än föregående år. Rörelseresultatet var 34 miljoner kronor.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...