Foto: Foto: Shutterstock

Toppcheferna fick rejäla lönelyft förra året: ”Krävde själva återhållsamhet”

Toppcheferna i de största detaljhandelsföretagen fick rejäla lönelyft förra året – betydligt större än de butiksanställda. ”Man kan ju lugnt säga att de inte respekterar märket i avtalsrörelsen”, säger Stefan Carlén, chefsekonom på Handelsanställdas förbund.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Lönegapet mellan de handelsanställda och branschens högsta chefer växer.

Vd-lönerna i de största detaljhandelsföretagen steg med 15,5 procent förra året. Det visar en granskning som Market har gjort.

För de handelsanställda var löneutvecklingen inte lika gynnsam. Enligt Handelsanställdas förbund steg lönerna med 2,05 procent.

En utveckling som oroar Stefan Carlén.

– Det här är siffror som sannolikt sticker i ögonen på många. Arbetsgivarna klagade på dålig lönsamhet och krävde återhållsamma löneökningar i avtalsrörelsen – med den bakgrunden är det horribelt med så stora skillnader i löneökningstakt, säger Stefan Carlén.

Vad leder ökade löneskillnader till i förlängningen?
– Ökade klyftor leder till ett mer ojämlikt samhälle, ett samhälle där grupper lever under så olika förutsättningar att de får svårt att förstå varandras villkor. Vi ser samtidigt att fler handelsanställda har osäkra anställningar och hyvlingar av arbetstiden blir vanligare, vilket också bidrar till den utvecklingen.

I de senaste avtalsrörelserna har Svensk Handel betonat vikten av att hålla märket och att sänka tröskeln in på arbetsmarknaden, bland annat genom att frysa ingångslönerna. Samtidigt har vd-lönerna stigit betydligt snabbare än för butikspersonalen.

– De talar om att frysa eller sänka ingångslöner, medan toppchefernas ersättning drar iväg. Det går inte ihop. Vi vill också sänka tröskeln till arbetsmarknaden, men vill fokusera på utbildning istället för frysta eller sänkta ingångslöner.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...