Top-Toy i Norge gick inte att rädda – 700 drabbas när bolaget begärs i konkurs

Top-Toys norska verksamhet har levt vidare efter konkursen i förhoppningen om att hitta en ny ägare till verksamheten. Nu kastar leksaksjätten in handduken även där.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Strax innan nyår gick Top-Toy i konkurs. Men den norska verksamheten drabbades inte och förhoppningen fanns om att kunna sälja den.

Men tidsramen var kort. Det fanns begränsningar för hur länge BR och Toys R Us kunde leva vidare i Norge utan det danska moderbolaget.

– Den norska organisationen har i stor utsträckning lutat sig mot den danska. När den försvinner så försvinner stödfunktioner som inköp, ekonomi och marknadsföring. Utan det är det vanskligt att driva verksamheten vidare, säger Atle Bakke, chef för norska Top-Toy, till Nettavisen.

I går kom beskedet från den danska konkursförvaltaren att försöken att hitta en ny ägare misslyckats och att även den norska verksamheten försätts i konkurs, rapporterar tidningen.

56 butiker och drygt 700 anställda berörs.

– Det är självklart ett trist besked, även om det inte var någon hemlighet att det här kunde bli utfallet, säger Atle Bakke.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...