Tingsrätten ger Ikea rätt – hyresgästen slipper inte undan hyran

Ikea har fått rätt i en hyrestvist som sträcker sig tre år tillbaka i tiden. Nu tvingas möbelvaruhuset Italian Classic betala heminredningsjätten drygt 800 000 kronor.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Som Market tidigare har berättat har Ikea stämt en av sina hyresgäster i Kållered, möbelvaruhuset Italian Classic, för obetalda hyror på över 800 000 kronor.

Tvisten ska ha pågått sedan 2015.

Italian Classic bygger sitt försvar på att bolaget inte fått några hyresavier från Ikea och att det funnits en överenskommelse om lägre hyra. Därför, menar bolagets företrädare, har inte det gamla hyresavtalet varit giltigt.

Något stöd för de två punkterna tycker dock inte tingsrätten att Italian Classic har kunnat visa upp, varför möbelvaruhuset nu tvingas betala totalt 818 122 kronor.

Redan i somras dömde Göteborgs tingsrätt i Ikeas favör i en så kallad tredskodom eftersom Italian Classic inte kom in med svar till domstolen eller på annat sätt deltog i processen. Den domen begärde emellertid Italian Classic återvinning av vilket innebar att ärendet öppnades igen.

Och ännu en gång fick Ikea rätt.

– Vi har egentligen inga kommentarer kring den här domen, mer än att det är tråkigt att det behövde gå så långt som till domstol, säger Emil Eriksson, presskontakt, Ikea-koncernen i Sverige, till Market.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...