Tingsrätten friar JC efter borgenärernas tuffa krav: ”The game is still on”

För drygt en vecka sedan krävde sju borgenärer att JC:s rekonstruktion skulle upphöra, på grund av uteblivna betalningar. Under fredagseftermiddagen kom beslutet från Stockholms tingsrätt – rekonstruktionen kan fortsätta.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

”The game is still on”, säger JC-ägaren Iliya Meric till Market efter fredagens besked från Stockholms tingsrätt.

Det var den 5 mars som sju borgenärer inkom med en begäran till tingsrätten om att den pågående rekonstruktionen borde upphöra omedelbart eftersom JC inte hade fullföljt avtalade förpliktelser.

Det handlar primärt om uteblivna hyror. Tingsrätten väljer dock att gå på klädkedjans linje och skriver i beslutet att ”det som nu anförts från hyresvärdarna utgör – mot bakgrund av vad som framkommit i bemötanden från rekonstruktören och JC Sverige AB – inte tillräckligt underlag för att nu göra bedömningen att förutsättningar för en lyckad rekonstruktion saknas. Begäran att rekonstruktionen ska upphöra lämnas därför utan bifall”.

JC:s rekonstruktion sträcker sig först och främst fram till den 12 maj. Som Market tidigare har berättat gör klädkedjan nu flera stora förändringar för att komma på fötter igen, efter en lång tid av ekonomisk oreda: att börja sälja på kommissionsbasis, göra sig av med olönsamma butiker och ta in fler svenska varumärken i sortimentet är tre huvudspår.
 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...