Tesco blir snabbare – levererar till London-kunder inom en timme med moped

Tescos kunder i centrala London kan beställa varor via en app. En timme senare får de dem levererade till dörren. ”Kundernas behov förändras”, säger online-chefen Adrian Letts.
Text: Daniel Norman
Annons:

Kunderna kan beställa upp till 20 varor från ett sortiment bestående av 1 000 artiklar. Det rör sig om frukt, grönsaker, kött, mejeriprodukter, hygienartiklar och annat som de behöver i sin vardag. 

Beställningen görs via appen Tesco Now. 

– Kundernas behov förändras och vi vill erbjuda dem olika alternativ vilket gör att de kan handla hos oss oavsett hur deras behov ser ut, säger Adrian Letts i en kommentar och tillägger att kedjan är mycket nyfiken på hur det kommer att tas emot. 

Tjänsten lanserades i går och riktar sig till kunder i centrala London. Kostnaden är 7.99 pund, drygt 89 kronor. 

För leveranserna har Tesco anlitat budfirman Quiquo. Buden hämtar varorna i någon av kedjans butiker och leverera dem på moped. 

Tesco erbjuder också leverans inom två timmar till samma kunder. Då är kostnaden lite lägre, 5,99 pund (drygt 67 svenska kronor).  

Det här ses som ett sätt för Tesco att möta konkurrensen från Amazon Fresh, som erbjuder snabba leveranser till sina Prime-kunder, samt från rivalen Sainsbury’s. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...