Foto: Foto: Thomas Ohlén

Tenstahandlare protesterar mot dyra försäkringar: ”Ett stort problem”

Det är dyrt med butiksförsäkringar i Tensta, Stockholm. Nu har företagare gått ut i en gemensam protest. ”Risken är att det inte kommer att finnas några butiker i framtiden”, säger Matvärldens butikschef.
Text: Pontus Nyman
Annons:

Nästan varannan handlare i Tensta centrum saknar försäkring då de anser att premien är för dyr. För att försöka förhandla ner priserna har de nu tagit hjälp av Stockholms Handelskammare.

– Det är ett stort problem. Hyrorna har höjts och försäkringarna har blivit dyrare. Dessutom har det blivit mindre jobb, säger Paul Elias, skomakare i Tensta centrum till Market.

Han tillhör de många företagare som gått ut i protest.

En annan som tänker visa sitt missnöje är Elias Stendalen, butikschef på Matvärlden Tensta.

– Jag kommer också att ansluta, jag har bara inte haft tid ännu, säger han.

Han vet att högre kriminalitet innebär att försäkringsbolagen tar en högre risk och behöver mer betalt – men tillsammans tror han att de kan förhandla ner priserna.

– I grunden är problemen däremot betydligt större. Jag tror att hela samhället behöver jobba tillsammans för att få bort kriminaliteten, inte minst polis och skola.

Branschorganisationen Svensk Försäkring förstår frustrationen men menar att försäkringsbolagen måste se till att lägga sina priser på nivåer som motsvarar den risk som området innebär.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...