Teknikmagasinets vd avfärdar konkursrykte – efter turbulensen kring ägaren

Kalmar tingsrätt beslutade att avsluta rekonstruktionen av Teknikmagasinets ägare Ambience Group i förväg. Koncernen uppgav då att 500 jobb var hotade. Men Teknikmagasinets vd, Ulrika Göransson, avvisar konkursrykten kring kedjan.
Annons:
Text: Julia Forsberg
Annons:

Den krisande kedjan Teknikmagasinet försattes i konkurs i januari, men räddades av Ambience Group, då under namnet Ambia Group.

Men den nya ägaren försattes sedan i rekonstruktion i september.

Tidigare i veckan rapporterade Breakit att Tingsrätten i Kalmar beslutat att rekonstruktionen ska upphöra omdelbart. Beslutet kom efter krav från flera fordringsägare som inte tror att Ambience group kommer att kunna betala sina skulder, även om de skulle bli lägre under rekonstruktionen.

Enligt Ambience group skulle ett beslut om att avsluta rekonstruktionen i förväg innebära att 500 jobb i koncernen hotas.

”Bolaget anser att en i förtid avbruten rekonstruktion på ett mycket påtagligt sätt ökar risken för att bolaget och dess dotterbolag inte får möjligheten att vidta de åtgärder som behövs för att fortsatt drift i dess respektive verksamheter ska vara möjlig”, skriver vd Marcus Andersson i ett yttrande.

Ambience Group kan överklaga tingsrättens beslut till Göta Hovrätt fram till 27 november.

Efter beskedet om beslutet från Kalmar tingsrätt rapporterade flera medier om att Teknikmagasinet var nära en konkurs.

Bland att skrev Aftonbladet att den krisande butikskedjan Teknikmagasinet är nära att gå under.

Teknikmagasinets vd, Ulrika Göransson, uppger nu för Market att kedjan inte är nära en konkurs och att de driver sin verksamhet oberoende av Ambience Group.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...