Foto: Daniel Norman

Teknikmagasinet vill permittera svensk personal – osäkert om det går

Teknikmagasinet försäljning har påverkats av coronakrisen. I Norge har kedjan redan permitterat personal. I Sverige undersöker man möjligheterna att göra det, men det är emellertid osäkert om man får.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Coronakrisen ledde till ett försäljningstapp för Teknikmagasinet, först i Norge och sedan i Sverige. Det skriver ägaren Ambia i ett pressmeddelande.

”Den senaste veckan har vi dock noterat en förändrad trend och försäljningen i butikerna i såväl Norge som Sverige har stabiliserats”, skriver de i ett pressmeddelande.

I Norge har personal korttidspermitterats, något som bidragit till att läget stabiliserats, enligt Ambia.

”I Sverige råder det dock fortfarande oklarhet kring om Teknikmagasinet kan omfattas av de regler som gäller för korttidspermittering, då verksamheten övertogs från ett konkursbo så sent som i februari i år.”

Ambia undersöker möjligheterna och förbereder även för en eventuell korttidspermittering av personal inom Teknikmagasinets svenska verksamhet.

Bolaget för även dialog med hyresvärdar om hyreslättnader för kedjans butiker i syfte att kompensera för tappad försäljning.

Som en konsekvens av att försäljningen i fysisk butik sjunkit har Teknikmagasinet lagt mer fokus på e-handeln.

”Försäljningen har ökat successivt under mars med en extra kraftig ökning den senaste femdagarsperioden, sannolikt till del påverkad av att vi lanserade en ny kampanj i samband med att många fick sin lön utbetald den 25 mars”, skriver ägaren Ambia.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...