Team Sportia skapar hockeydestination

Team Sportia öppnar en butik specialiserad på hockey. ”Tanken är att vi ska skapa en hockeydestination här i Jönköping”, säger ansvarige Magnus Sandberg. Genom Team Sportia Online ska de nå kunder i hela landet.
Text: Daniel Norman
Annons:

Den 28 maj öppnar Team Sportia Hockey Store på Rosenlundsområdet i Jönköping. Bakom den ligger de som driver Team Sportia Online.

– Butiken ligger i samma hus. Det är en väldigt smidig och bra lösning, säger Magnus Sandberg till Market.

Butiken vänder sig till de som spelar hockey med ett utbud som passar spelare i olika åldrar och på olika nivåer.

– Vi kommer att använda oss av våra leverantörer. Men den ska inte vara fullpackad med reklamskyltar utan vara uppbyggd som en Team Sportia-butik där vi lyfter fram produkterna mer än varumärket, säger Magnus Sandberg.

De som jobbar i butiken ska vara kunniga och erbjuda en bra service.

– När jag har rekryterat har jag tittat på unga hungriga killar med en hockeybakgrund som kan relatera till produkten. Jag har varit noga med att de ska vara väldigt serviceminded också, säger Magnus Sandberg.

Då hockey är en säsongssport kommer butiken att anpassa sina öppettider. Under sommarmånaderna, när de flesta köper sin utrustning, kommer den att vara öppen 10-19. När trycket minskar fram på hösten planerar man att korta öppettiderna.

– Det för att få en bra lönsamhet och samtidigt kunna erbjuda den bästa servicen i butik, säger Magnus Sandberg.

Webbutiken är alltid öppen. Där kan kunder från hela landet handla från butikens hela sortiment. Även andra Team Sportia-butiker ska kunna använda sig av det genom en läsplatta i butik.

– Om någon söker en särskild klubba i en butik ute i landet som de inte kan erbjuda så behöver de inte beställa hem den från en leverantör utan kan ta hjälp av Team Sportia online. Då håller vi det inom kedjan, säger Magnus Sandberg.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...