Systrarna som slutar vara syskon när de kommer till jobbet

Systrarna Suhad och Sarah Al-Khademi jobbar båda inom optikbranschen. Men nu slår de sig ihop och ska driva en Specsavers-butik tillsammans. ”På jobbet är vi kompanjoner och inte syskon”, säger storasyster Suhad Al-Khademi.
Text: Svante Grahn
Annons:

Stockholmsfamiljen Al-Khademi, med rötter i Irak, är en riktig företagarfamilj. Flera av medlemmarna driver bolag och de är tajta.

De fyra bröderna har redan en resebyrå ihop, och från och med den 8 maj finns alltså ännu ätt syskonföretag: det som systrarna nu startar.

Den 8 maj öppnar deras nya Specsavers-butik i Globen Shopping i Stockholm.

Suhad, 39 år, är optikern av de två och alltså optikerpartnern i Specsavers franchiseupplägg. Sarah, 29 år, kommer att ansvara för butiken och är retailpartnern.

Market levererade några snabba frågor till dem:

Vad är det bästa med att jobba med sin syster?
Sarah: – Hennes erfarenhet, hon har arbetat som optiker i flera år. Och på jobbet kommer vi inte att vara syskon, utan kompanjoner.

Suhad: – Hennes engagemang och erfarenhet är det jag ser fram emot. Och hon är någon jag kan lita på till 100 procent. Och det här att vi på jobbet inte är syskon utan kompanjoner är jätteviktigt.

Har du haft några betänkligheter inför att jobba med din syster?
Sarah: – Att inte kunna släppa jobbet när man kommer hem. Vi träffas ju mycket då också, och det blir lätt att man pratar jobb.

Suhad: – Tidigare tänkte jag att jag inte ville driva företag ihop med någon annan i familjen, men jag har ändrat mig. Våra bröder gör ju det och man kan lära sig mycket av dem. Visst har det funnits känsliga perioder, men de har klarat att hålla isär att vara syskon och kompanjoner.

Som kompanjoner blir man oense ibland, har någon av er sista ordet?
Sarah: – Nej, vi är båda ägare så det är lika. Vi får komma överens.

Suhad: – Det här är ju ett franchiseföretag och blir man oense om något får man titta vad reglerna i avtalet säger. Det är Specsavers regler som gäller, inte mina och inte min kompanjons.

Till sist, vem av er har bäst syn?
– Det har jag. Jag är ju yngst, säger Sarah.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...