Svenskarna placerar Ikea högst i hållbarhetranking: ”Glada och stolta”

Svenskarna rankar Ikea högst när det kommer till hållbarhet. ”En naturlig del i allt vi gör”, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef för Ikea Sverige.
Text: Daniel Norman
Annons:

Det är i Svensk Hållbarhetsranking som Ikea rankas högst. 25 000 personer i åldern 18-74 har intervjuats om hur de ser på 200 företag utifrån hållbarhet, samhällsansvar, öppenhet och långsiktighet. 

– Vi är glada och stolta över att konsumenterna har förtroende för oss och vårt hållbarhetsarbete. Hållbarhet är en naturlig del i allt vi gör och vi har kommit en bra bit på vägen. Men mycket återstår fortfarande för att nå vårt mål om att ha en positiv påverkan på både människor och miljö, säger Jonas Carlehed. 

Studien har genomförts sedan sedan 2004. Vid elva av fjorton tillfällen rankas Ikea högst. 

– Ikea känner kundens vardag och vet hur de kan hjälpa kunden att leva ett bättre liv där hemma. Ikeas sortiment kännetecknas av ett lågt pris samt att de erbjuder ett heltäckande sortiment. Detta i kombination med Ikeas satsningar inom hållbarhetsområdet ligger till grund för Ikeas starka resultat i hållbarhetsindex 2017, säger Tony Apéria, ekonomiedoktor vid Stockholms universitet  och skapare av studien. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...