Foto: Jessica Segerberg

Svensk Handels vd ser fram emot Retail Awards: ”Vi behöver lysande stjärnor”

Handeln laddar för gala. Svensk Handels vd Karin Johansson tror att Retail Awards fyller en viktig funktion. ”Vi behöver också lysande stjärnor”, säger hon.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

För tredje året i rad anordnar Market Retail Awards i samarbetet med Svensk Handel.

Nedräkningen har börjat, på måndag är det dags för årets gala.

– Det är crescendot på ett långt arbete där många är engagerade hela året med juryarbete, nomineringar och annat, säger Karin Johansson till Market.

Hon tycker att det är viktigt att lyfta fram goda förebilder.

– Handeln befinner sig mitt i en stor omställning, det är väldigt påtagligt. Att mitt i det kunna lyfta fram vinnare från olika delar av handeln, goda exempel, känns otroligt kul.

Hon pekar på idrotten och till exempel den alpina skidåkningen där Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg och Anja Pärsson banat väg för en yngre generation.

– Vi behöver lysande stjärnor även inom handeln.

Karin Johansson, vd, Svensk Handel.

Att vinna pris pris på Retail Awards, eller att vara en av tre finalister i varje kategori för den delen, tror hon betyder otroligt mycket för de företag och personer som lyfts fram.

– Det är i sig ett betyg på att de gör ett bra jobb och det sporrar företaget eller individen. Jag tror att det är otroligt värdefullt, säger Karin Johansson.

Var ser du själv mest fram emot inför måndag?
– Alla få se alla duktiga företag och personer som vinner pris. Inte minst se alla glada miner på vinnarna, det är verkligen jättekul.

– Sedan är hela kvällen väldigt trevlig med spännande samtal vid middagsbordet. Det är en långt kväll med, vi har många priser som ska delas ut. Då hinner vi prata mycket, säger Karin Johansson.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...