Svensk Handel startar tjänst där företagen kan låna personal av varandra

Svensk Handel lanserar en förmedlingstjänst där företag kan låna personal av varandra. ”Vi vill göra det vi kan för att mildra coronavirusets negativa effekter på handeln”, säger förhandlingschefen Anna Nordin.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

Så fungerar det

Som handlare fyller du i ett formulär på Svensk Handels webb där du anger om du är i behov av in- eller utlåning av personal.

Svensk Handel förmedlar sedan kontakten mellan företag som är intresserade av att låna ut eller hyra personal.

På Svensk Handels webbaserade arbetsgivarguide finns utförlig information om vad som gäller både praktiskt och juridiskt.

Medan det råder stiltje inom sällanköp till följd av coronaepidemin saknar dagligvaruhandeln personal och kämpar för att orka med med det ökade trycket. 

Därför lanserar Svensk Handel en förmedlingstjänst som ska göra det enklare för företag som just nu är övertaliga att låna ut personal till dem som behöver förstärkning. 

– Vi vill göra det vi kan för att mildra coronavirusets negativa effekter på handeln. Detta initiativ liknar inget som Svensk Handel har gjort tidigare, men vi befinner oss i ett exceptionellt läge och måste vara beredda tänka i nya banor för att hjälpa företag och rädda jobb, säger Anna Nordin, förhandlingschef på Svensk Handel.

Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...