Svensk Handel kräver att Husby-handlarna tas på allvar: ”Oacceptabelt”

”Oacceptabelt”, så kommenterar Mats Hedenström på Svensk Handel situationen i Husby utanför Stockholm. I dag stänger handlarna sina butiker i protest mot polisens svek.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Det är oacceptabelt att kriminaliteten tillåts gå så långt att butiker stänger igen. Situationen i Husby måste tas på största allvar och rättssamhället måste stå upp för områdets företagare och invånare, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel, i ett uttalande. 

Det är andra gången på mindre än ett år som butikerna stänger för att visa sitt missnöje med rättsväsendets agerande vid en manifestation klockan 12 i dag. 

– Vi lovades fler poliser och väktare. I stället lägger de ner polisstationen i Kista, sa Ica-handlaren Nico Mulic till Market i går. 

Svensk Handel kräver nu att handlarnas utsatthet tas på största allvar. 

– Handeln är den moderna kyrkan mitt i byn dit alla är välkomna. Att det finns en levande handel är avgörande för att skapa trygga och levande områden. Dessutom skapar handeln många arbetstillfällen. Det måste gå att driva butik i hela landet, tyvärr ser vi hur utvecklingen på många platser går åt fel håll, säger Mats Hedenström. 

Representanter för Svensk Handel kommer att finnas på plats i Husby i dag. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...