Superbilligt blir eget bolag – Fyndiq-grundarna delar på sig och på bolaget

Fyndiq splittar verksamheten. Appen Superbilligt blir ett eget bolag där de båda grundarna tar hand om varsin del. Samtidigt inleds processen med att hitta nya ägare till Fyndiq.
Text: Daniel Norman
Annons:

Fyndiqs app Superbilligt har attraherat en halv miljon användare. 

Nu separeras den från moderbolaget för att stå på egna ben. Detta för att kunna fokusera på att ta en tydlig marknadsposition. 

Fyndiq å sin sida behöver fokusera på sin roll som marknadsplats när e-handeln växer. 

Grundarna Fredrik Norberg och Dinesh Nayar kommer att driva varsin del av företaget vidare. 

Dinesh Nayar tar hand om Superbilligt. Han har tidigare varit vd för Fyndiq. 

– Vi vill förändra bilden av Kinashopping. I en värld där 50 procent av alla världens produkter tillverkas i Kina, anser vi att det enda hållbara för kunden är att komma så när källan som det bara går. Detta kan göras på ett hållbart och medvetet sätt där alla, oavsett storlek på plånboken, ska få den möjligheten. Denna resa brinner jag för att få göra, säger han. 

Fredrik Norberg tar över vd-posten för Fyndig. Han har tidigare varit marknadschef för bolaget. 

– Vi använder vår styrkeposition till att förbereda två nya företagsresor. Jag är särskilt stolt över att vi har möjlighet att bilda två väldigt kompetenta organisationer med starka managementteam, som bygger vidare på all erfarenhet från Fyndiqs första åtta år, säger han i en kommentar. 

Uppdelningen ska också underlätta att hitta investerare till bolagen, där man nu aktivt börjat leta nya ägare till Fyndiq. För processen har ABG Sundal Collier anlitats. I dag finns Bonnier och H&M:s vd Karl-Johan Persson bland storägarna. 

Samma ämne:
Annons:

Analyser

Loading...