Foto: Andreas Dyrberg Skog

Storstadskungen intar tronen - här är Sveriges bästa citygalleria

Mitt i City i Karlstad är ­Sveriges bästa citygalleria. Det kunderna upp­skattar mest är trivseln och säkerheten – bakom ligger en översyn av de grundläggande frågorna. ”Vi har jobbat fram en gemensam vision för hur vi ska möta våra kunder”, säger centrumchefen Ann-Sophie Redfern.
Text: Kalle Östgren
Annons:

Citygallerior topp 10

  1. Mitt i city, Karlstad            
  2. Vimpeln, Alingsås             
  3. Kupolen, Borlänge            
  4. Utopia Shopping, Umeå        
  5. Smedjan, Luleå           
  6. Guldsmeden, Hudiksvall        
  7. Affärshuset Storken, Alingsås
  8. Kvarnen, Mjölby           
  9. Gallerian Nian, Gävle        
  10.  Galleria Boulevard, Kristianstad 

Källa: Sveriges köpcentrum 2018. För mer information och fullständiga betyg för över 300 svenska köpcentrum, beställ rapporten här! 

När kundernas betyg sammanställts kliver Mitt i City i Karlstad fram som Sveriges bästa citygalleria. Det visar Markets rapport Sveriges köpcentrum 2018. 

Bakom de höga betygen ligger tydliga åtgärder som en helt ombyggd food court och nya butiksetableringar – men det kanske allra viktigaste jobbet har gjorts internt.

– Mitt i City var länge ”storstadskungen” i centrum, men för att kunna följa handelns utveckling och ta tillbaka den tronen var det dags att tänka nytt, säger Ann-Sophie Redfern.

En ny strategi arbetades fram i ett gemensamt jobb av centrumledningen, hyresgästerna och fastighetsägaren Thon Property.  

– Vi jobbade igenom frågor som ”Vilka är vi?” och ”Vilka är våra besökare?”. Det gav oss en ny varumärkesplattform med en tydligare gemensam vision kring hur vi bäst ska möta och serva våra kunder. Vi har bestämt oss för att anstränga oss lite mer för att verkligen ge besökarna ett bra bemötande.

Kundernas betyg visar att arbetet gett resultat, mer än varannan kund tycker att de får ett bra bemötande och ger högt betyg för trivseln i Mitt i City.

Gallerian omfattar 16 000 kvadratmeter handel, sysselsätter 375 medarbetare och lockar drygt fem miljoner besökare om året. 

Bakom topplaceringen ligger också kundernas höga betyg för utbudet och säkerheten. 

– Vi har fått flera nya etableringar under det senaste året, en av de viktigaste var New Yorker med en butik på tusen kvadratmeter. I dag har vi totalt 48 butiker och bara en vakans. Och inne i gallerian finns alltid en ordningsvakt som markerar närvaro och skapar trygghet.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...