Foto: Lars Welin

Storsatsning på Stora Bernstorp: ”Vi skapar ett nytt Barkarby”

Fastighetsutvecklaren Red lägger nu in en högre växel och vill utöka handelsområdet Stora Bernstorp utanför Malmö rejält. I höst öppnar Bauhaus i området och samtidig pågår planeringen av ytterligare två etapper. Området byter också namn till Bernstorp.
Text: Lars Welin
Annons:

Red tänker utnyttja läget vid E22/Yttre ringvägen och låta handelsområdet växa betydligt.

I samarbete med Burlövs kommun förbereds nu nya etapper som totalt ska ge en handelsyta på närmare 100 000 kvadratmeter, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I höst invigs den andra etappen som är Bauhaus 17 000 kvadratmeter stora byggvaruhus. Det ersätter den tidigare Media Markt-butiken i området.

Intill pågår diskussionerna med ett antal aktörer om en tredje etapp om cirka 17 000 kvadratmeter. Bygget av denna etapp väntas starta under våren 2019.

Samtidigt för Red diskussioner med kommunen om ännu en del, etapp fyra, som omfattar cirka 40 000 kvadratmeter mark som är tänkt att planläggas för handelsändamål.

Red har också beslutat att ändra namnet på handelsområdet till Bernstorp och områdets byggnader håller nu på att profileras om.

– Handeln i Malmöregionen är och har länge varit polariserad. Vår målsättning är att sätta Bernstorp på kartan och därmed konsolidera den norra handeln till vårt handelsområde. Vi vill se en tydligare struktur avseende volymhandel i regionen där vi ser potentialen att skapa något som påminner om strukturen mellan Barkarby och Kungens kurva, säger Ronald Rico, vd för Red.

Burlövs kommun är positiv till planerna och har påbörjat ett detaljplanearbete för det som benämns etapp fyra.

Stora Bernstorp etablerades som handelsområde 2008 när en Coop Forum öppnade på platsen. Samma år tillkom även volymhandel och en av landets första Media Markt i området.

Men kunderna var avvaktande och 2012 lades Coop Forum ned och året efter stängde Media Markt. Hösten 2013 öppnade City Gross i delar av Coop Forums lokaler, vilket innebar en vändning för området. Red kom in som fastighetsutvecklar i området 2011.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...