Stöd cancerforskningen – genom att skapa din egen exklusiva parmesan

Köpupplevelser, engagemang och välgörenhet kan se väldigt olika ut. Hos ostproducenten Caseificio Gennari Parmigiano kan kunderna göra sin egen parmesanost – och samtidigt stödja cancerforskningen.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Cristina moroni på Caseificio Gennari.

Parmigiano Reggiano, alltså äkta parmesanost, produceras i regionen Emilia Romagna i norra Italien. Det är ett hantverk som präglas av stolthet och passion. Till en enda parmesanost på 40 kilo går det åt 500 liter mjölk.

Hos producenten Caseificio Gennari kan man få vara med och tillverka sin egen parmesanost, och få den märkt med egen logga, teckning eller företagsemblem medan osten är nygjord och forfarande mjuk.

– Det är ett välgörenhetsprojekt som vi startade för ett år sedan, för att vi vill göra något för att stötta cancerforskningen, säger Cristina Moroni, när hon guidar runt bland stora kopparkärl i anläggningen, där mjölk och löpe värms och blir ostmassa, och bland de höga hyllorna där ostar för 50 miljoner euro lagras mellan 12 och 101 månader.

Projektet kallas Parmigiano Reggiano Experience, och det är framförallt många krögare och företag som vill vara med en dag i mejeriet för att sätta prägel på sin alldeles egna ost, innan den lagras.

Det kostar en slant, närmare bestämt 2 000 euro, men å andra sidan får man en helt unik ost att bjuda på eller ge bort som presenter. Och hälften av pengarna går till välgörenhet.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...