Stockmann snart ur krisen – siktar framåt med Lindex ombord på resan

I våras ansökte Lindex ägare Stockmann om rekonstruktion, eller företagssaneringsförfarande som det heter i Finland. Nu ser den finska varuhuskedjan slutet på krisen.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I början av april ansökte Stockmann om företagssaneringsförfarande vid Helsingfors tingsrätt. Gamla skulder kombinerat med en kraftigt minskad försäljning som en följd av pandemin tyngde bolaget. 

Varken Lindex eller varuhusverksamheten i de baltiska länderna har omfattades av åtgärden. 

Den här veckan går Stockhomann i mål med processen, rapporterar Dagens Industri. På fredag lämnas det så kallade saneringsprogrammet in till tingsrätten. På måndag presenteras det vid en informationsträff. 

– Nu fortsätter vi framåt på samma sätt som hittills, med två divisioner. Den ena är Lindex, den andra varuhusdelen Stockmann, säger vd Jari Latvanen till tidningen. 

I augusti 2019 meddelade dåvarande ledningen för Stockmann att eventuella möjligheter till försäljning av Lindex skulle ses över.

Efter sommaren i år sa Jari Latvanen att en försäljning inte längre är aktuellt, ett beslut han står fast vid. 

– Det är inte aktuellt att sälja. Lindex går bra. Vi är nöjda med kvartal tre, även om pandemin innebär att man får göra anpassningar, säger han.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...