Stjärnkonditor flyttar in hos Akademibokhandeln: ”Vill skapa platser att mötas”

Bakelser och böcker i skön blandning blir det när stjärnkonditorn Daniel Roos och hans K-märkt flyttar in i bokhandeln. ”Vi vill sticka ut och skapa spännande mötesplatser för både bokälskare och alla andra”, säger försäljningschefen.
Annons:
Text: Agneta Renmark
Annons:

I oktober öppnar välrenommerade K-märkt patisserie och bageri ett Bok- och matcafé mitt i Akademibokhandelns flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Förhoppningen är att det ska bli en given mötesplats för såväl matintresserade gäster som bokintresserade kunder.

– Detta är helt i linje med vår strategi att göra våra butiker till lockande platser att mötas, inspireras och reflektera i en inbjudande atmosfär. Och vi vill locka både fikakunder och en lunchpublik, som kanske även passar på att handla lite när de ändå är på plats i butiken, säger Maria Edsman, försäljningschef på Akademibokhandeln, till Market.

I caféet kommer det att finnas plats för 60 sittande gäster, men även möjlighet att köpa med sig lunch, bröd och bakverk. Grillade mackor, matiga sallader, smörrebröd, gröna bowls och läckra bakverk är bara något av allt det som kommer att finnas på menyn. Förutom att caféet är öppet under butikens ordinarie tider kommer man även att servera frukost från halv åtta på morgonen.

– Vi har byggt om den här butiken i snart två år och det har varit lite rörigt. Därför känns det helt fantastiskt att kunna nyinviga butiken i helt ny skrud. Inte minst som den faktiskt fyller 40 år i år, säger Maria Edsman.

Kocken Hanna Normark, vinprofilen Jens Dolk och nobelkonditorn Daniel Roos står bakom konceptet K-märkt.

Bakom konceptet K-märkt står den prisade nobelkonditorn Daniel Roos, restaurang- och vinprofilen Jens Dolk och kocken Hanna Normark, som sedan tidigare driver verksamhet i Garnisonen, Teatern i Ringen och Epicenter i Stockholm.

– För oss är det klockrent att hamna mitt i smeten och få access till en bokälskande målgrupp för våra produkter. I Sverige finns det en stark koppling mellan mat och böcker eftersom det ges ut fler kokböcker per capita jämfört med alla andra länder i världen, säger Jens Dolk.

Han förklarar att K-märkt ”vill vara det udda och privatägda alternativet med höga ambitioner och bästa kvalitet”.

– Tillsammans med Akademibokhandeln hoppas jag att vi kan skapa en massa roliga aktiviteter kring mat och dryck, säger Jens Dolk. 

Det tror och hoppas även Maria Edsman:

– Vi har redan i dag flera event varje vecka med allt från författarkvällar till samhällsdebatter. I samarbete med K-märkt kan vi lyfta det här ett par snäpp till, säger hon.

Kommer fler lokala entreprenörer nu att flytta in i era butiker runt om i Sverige?
– Haha, ja det är en bra idé men inget som ligger i vår planering just nu, säger Maria Edsman

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...