Statsministerns hårda passning till konsumenterna: ”Undvik att gå i butiker”

Under tisdagen höll regeringen pressträff angående den pågående pandemin och svenskarnas julfirande. Uppmaningen till konsumenterna var tydlig - stanna hemma.
Annons:
Text: Andreas Heneborn
Annons:

FHM:s nya rekommendationer

Från Folkhälsomyndighetens rekommendationer under kommande helger och högtider:

  • Undvik trängsel i jul- och mellandagshandeln
  • I samband med jul- och mellandagshandeln kan det kräva extra försiktighet för att undvika trängsel. Både individer och verksamheter har ett ansvar att motverka spridning av covid-19.
  • Begränsa helst antalet inköp i butiker. Handla helst på egen hand, undvik att handla vid tidpunkter då många vistas i affärerna, undvik att i onödan vistas i affärers och köpcentrums lokaler.
  • Följ butikernas och utlämningsställenas råd och anvisningar.

Vid 13:30 på tisdagen höll regeringen och Folkhälsomyndigheten pressträff inför att nationella råd för att bekämpa den pågåenden pandemin ska införas. 

Budskapet till konsumenterna var tydligt - stanna hemma. 

– Det här är nya normer för sociala situationer, undvik nya kontakter, undvik att gå i butiker, sa Statsminister Stefan Löfven (S) på presskonferensen.

I Folkhälsomyndighetens nya nationella råd som träder i kraft 14 december står det att både konsumenter och handeln har ett ansvar för att motverka smittspridning. Konsumenter uppmanas också att följa butiker och utlämningsställens råd och anvisningar.

– Varken julhandel eller rea får orsaka trängsel, sa socialminister Lena Hallengren (S) på presskonferensen. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...