Stadium stänger premiumbutiken i jättegallerian: ”Utmanande läge”

Stadium Pulse lämnar Mall of Scandinavia. ”Med konceptet i sin helhet är vi väldigt nöjda, men butiken i Mall of Scandinavia har helt enkelt inte levt upp till våra höga krav”, säger Magnus Wåhlander, general manager på Stadium.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

I september 2016 öppnade Stadium Pulse på Kungsgatan i Stockholm och i Mall of Scandinavia.

Med limiterade kollektioner från varumärken som Nike, Adidas och Under Armour är Pulse Stadiums premiumerbjudande, som komplement till det bredare tilltalet i de ”vanliga” butikerna runt om i landet.

Efter drygt två år stänger nu butiken på jätteköpcentrumet i Solna.

Efter en pågående utförsäljning flyttar sportkedjan ut under nästa vecka.

– En av anledningarna är givetvis läget. Vi visste redan från början att det skulle vara utmanande. Inte minst för att vår fullstora Stadium-butik, ett par meter bort i samma köpcentrum, har visat sig täcka den service och det utbud som efterfrågas av kunderna, säger Magnus Wåhlander, till Market.

Sophie Karls, centrumchef på Mall of Scandinavia, vill inte avslöja om någon ny hyresgäst står på tur i de lokaler som Stadium Pulse nu lämnar efter sig. Sportjättens sorti kommenterar hon såhär:

– Sportsektorn är en av våra starkaste sektorer. Däremot kan vi se att det blir allt viktigare att differenserna sitt koncept för att vara relevant för kunden.

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...