Foto: Pontus Edman

Sporrong lämnar Webhallen: ”Väldigt olika syn på hur företaget ska drivas”

Wilhelm Sporrong lämnar Webhallen efter tio år som vd. ”Vi kom fram till att det är bäst för alla”, säger han till Market.
Text: Daniel Norman
Annons:

Efter 14 år inom bolaget, varav de tio senaste som vd, lämnar Wilhelm Sporrong Webhallen. 

– Vi kom fram till att det är bäst för alla. Vi har väldigt olika syn på hur företaget ska drivas, säger Wilhem Sporrong samtidigt som han påpekar att det inte finns några "hard feelings” mellan honom och ägaren, Komplett Group. 

– Dessutom har vi en väldigt tung period bakom oss, fortsätter han. 

Han berättar att den senaste expansionen utanför Stockholm har kostat för Webhallen vilket resulterat i röda siffror de senaste ett till ett och ett halvt åren. 

– Det känns tråkigt att lämna bolaget samtidigt som det ska bli väldigt roligt att göra något nytt. Webhallen har varit ett andra hem för mig under fjorton år. Det har varit en extremt stor del av mig. Jag har lagt ner min själ i bolaget och inte varit ledig en enda dag sedan jag började.

Samtidigt har bolaget växt kraftigt. 

– Wilhelm Sporrong har varit en viktig faktor i uppbyggandet av Webhallen, tillsammans med många skickliga medarbetare. Bolaget har haft en mycket positiv utveckling, och nådde under 2017 en omsättning på närmare två miljarder, säger Ole Vinje, vd för Komplett Group, i en kommentar.  

Rekryteringen av en ny vd har inletts. Förhoppningen är att denne ska vara på plats hösten 2018. Fram tills dess kommer Atle Sjursen vara tillförordnad vd. 

För Wilhelm Sporrong väntar nya uppdrag. 

– Jag har några saker på gång men inget jag kan gå in i detalj på, säger han. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...