Spelet slut för Game: ”Intressenten hoppade av”

Det gick inte att hitta köpare till konkursade Game. En konkurrerent var intresserad, men nu reas varulagret ut innan kedjan försvinner från Sverige. ”Finns en knäckfråga i Norge.”
Text: Kalle Östgren
Annons:

Game stores group Sweden AB har varit försatt i konkurs sedan första veckan i juni. Efter att försöket att hitta en köpare till bolaget misslyckats är kedjans saga slut i Sverige.

– Vi hoppades kunna sälja hela verksamheten och det fanns tänkbara köpare, främst under rekonstruktionen. Men när den sista intressenten, en konkurrerande kedja, hoppade av gick det inte att komma vidare.

Det säger konkursförvaltaren, advokat Christoffer Hamilton, till Market.

Nu avvecklas verksamheten. Butikerna är öppna till och med söndag och rea-utförsäljningen pågår för fullt med 70 procents nedsättning av priserna.

– Efter det stängs butikerna och vi tar vi snabbt in anbud på kvarvarande varulager. Men förväntningarna är inte så höga eftersom spel till stor del är en färskvara, säger Christoffer Hamilton.

De största skulderna består av lån från koncernbolaget Nordic Games, lönegarantier, leverantörsskulder främst i form av hyror till fastighetsägare och ett större antal mindre skulder, bland annat i form av presentkort.

– Skulderna handlar uppskattningsvis om 25 miljoner till koncernbolaget, som hållit kedjan under armarna under 2014 och 2015, en löneskuld på 15 miljoner och leverantörsskulder på cirka tio miljoner. Det är osäkert om det blir någon utdelning, det beror bland annat på utfallet av lagerutförsäljningen, men jag bedömer att det kommer att handla om enstaka procent.

Christoffer Hamilton bedömer att bolaget formellt är välordnat. Totalt berörs 160 medarbetare av lönegarantin – där det finns en svår nöt för konkursförvaltningen att knäcka.

– En tekniskt komplicerad fråga är hur lönegarantin ska fungera för de tjugotalet medarbetarna i Norge. Game har haft fem butiker i Norge, där den sista kvarvarande fanns i Bergen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...