Spelbutiken får tung ägare: ”Ser fram mot nästa steg i tillväxtresan”

Den danske investeraren Anders Holch Povlsen köper 25 procent av online-koncernen Coolshop som därmed blir delägare i Spelbutiken.se. ”Det är närmast en svindlande tanke för oss att få in en så stark och namnkunnig ägare”, säger Spelbutikens vd och grundare Johan Toborn.
Annons:
Text: Mikael Sydner
Annons:

Det är Anders Holch Povlsens holdingbolag Heartland som genomför förvärvet av Coolshop som i sin tur äger 75 procent av spelbutiken.se

Varuhuset Coolshop säljer varor inom bland annat elektronik, trädgård, hälsa och skönhet.

Verksamhet finns i Norden, England, Tyskland och Holland. Framöver planeras expansion till fler marknader.

Spelbutiken.se, som grundades 2001 i Varberg, jobbar med erbjudanden till hela spelmarknaden – allt från traditionella brädspel till det senaste inom dataspel.

– Det har varit ett hårt men roligt arbete att bygga upp företaget. Nu ser vi med stark tillförsikt fram mot nästa steg i tillväxtresan och att få tillgång till den kunskap och det affärstänk som finns inom Heartland, säger Johan Toborn (bilden ovan).

Anders Holch Povlsen var en tidig investerare i Klarna och Zalando.

– Vi är mycket imponerade över den utveckling som både Spelbutiken.se och Coolshop har genomgått de senaste åren. I båda fallen är det resultatet av starka team och hårt arbetande ägarkretsar som utan tvivel är några av Nordens duktigaste. Vi ser med förväntan fram mot samarbetet och att på bästa sätt bidra till god tillväxt och utveckling i verksamheterna, säger Lise Kaae, CEO i Heartland.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...