Spekulationer om Prime-lansering efter kryptiska inlägget – här är Amazons svar

Ett kryptiskt budskap på Amazons Facebook-sida har dragit igång spekulationer om att Prime snart kommer att lanseras i Sverige. Market kan nu berätta vad som egentligen ligger bakom inlägget.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Amazon är mästare på att skapa hajp. Minns till exempel den mystiska presskonferensen företaget kallade till i december 2018. Evenemanget hårdbevakades, men luften gick ur de flesta när det visade sig att det var Amazon Web Services som skulle öppna i Sverige och inte e-handeln.

Nu är ryktesspridningen igång igen i medier och kommentarsfält.

Och även den här gången kommer nog de flesta att bli besvikna.

Ryktena tog fart när Amazon Sverige i går la ut ett inlägg på sin Facebook-sida med texten: ”Kommer snart” följt av tre emojis i formen av paket, och nedanför en blågul bild med samma text.

Först att koppla inlägget till en lansering av Amazon Prime, enligt mediarkivet Retriever, var tekniksajten Feber, som i går satte rubriken ”Amazon Prime på väg till Sverige?”

Det väckte uppmärksamhet på flera håll – sedan dess har nyheten spridits på flera sajter och forum.

Men vad betyder inlägget egentligen?

Market frågade Amazon Sveriges pressavdelning – som nekar till att det skulle ha något med Amazon Prime att göra. Däremot kan svenskarna vänta sig en större närvaro från företaget på Facebook:

”’Kommer snart’ betyder att vi kommer att börja använda sidan inom kort, så vi återkommer”, skriver presstjänsten i ett mejlsvar.

Det är tydligt att Facebbok-sidan inte har varit prioriterad av Amazon. Aktiviteten består hittills av ovan nämnda inlägg – samt ett 30-tal offentliga inlägg från besökare, ofta i form av obesvarade frågor eller ilsken kritik.

Amazon Prime kommer till Sverige förr eller senare, det är alla bedömare överens om. Kanske lanseras det redan i morgon? Men den blågula bilden på Facebook har i alla fall inget med detta att göra.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...