Sökes: Årets nytänkare – Hjärtat-chef leder jurygrupp inför 100-wattaren

60 branschexperter ingår i jurygrupperna för 100-wattaren. Bland dem finns Christina Ericsson, chef för e-handel och kundkontakt hos Apotek Hjärtat. ”Ett hedersvärt uppdrag”, säger hon.
Text: Daniel Norman
Annons:

Christina Ericsson har blivit utvald att vara juryordförande för kategorin ”Årets nytänk”. 

– Jag kan tänka mig att jag kom på tal tack vare allt spännande och nyskapande vi gör på Apotek Hjärtat samt mina tidigare kommunikationserafarenheter från bland annat SAS. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här hedersvärda uppdraget, säger hon till Market. 

På vilket sätt hoppas du kunna bidra till juryns arbete? 
– Merparten av mitt yrkesverksamma liv har präglats av just nytänkanden. Allt från att vi använde sociala medier i kriskommunikation på SAS till det arbete vi i dag gör med att göra Apotek Hjärtats e-handel till bäst i klassen. För att skapa något riktigt bra måste man våga tänka nytt och vara modig. Med den erfarenheten i ryggen tror jag att jag kommer kunna vara med och identifiera guldkornen bland alla spännande bidrag. 

Vad är effektiv kommunikation för dig? 
– Jag tänker på tre saker – att man når den målgrupp man verkligen vill nå, att kommunikationen på något sätt berör och att målgruppen agerar eller gör något. Lyckats man klicka i dessa tre boxar så blir kommunikationen effektiv. Har man en revolutionerande innovation eller produkt är det såklart enklare. Har man en generisk produkt ställer det högre krav på kommunikationen i sig, säger Christina Ericsson. 

Från och med i går och fram till 13 september är det möjligt att lämna bidrag till 100-wattaren. Galan äger rum 14 november i Stockholms stadshus. 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...