Snart öppnar Biltema nytt varuhus – då rustar kommunen för kaos

Tidigare butiksöppningar i Lidköpings nya handelsområde har resulterat i trafikkaos. Men av skadan blir man vis. Inför Biltemas öppning på Kartåsen leds trafiken om.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

Den 19 november öppnar Biltemas nya varuhus i Lidköpings nya handelsområde Kartåsen.

Tidigare invigningar har dock resultert i igenkorkade vägar. Senast det skedde var vid öppningen av Lidens blommor och trädgård i fjol då det blev trafikkaos i flera timmar, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

Att döma av tidigare butiksöppningar lär invigningen dra mycket folk. Biltemas invigning i Falköping i september lockade uppskattningsvis 5 000 - 6 000 besökare under öppningsdagen.

För att undvika trafikkaos under öppningsdagen har kommunen beslutat att leda om trafiken och utesluter inte att omläggningen kan behöva fortgå fram till och med den 22 december.

Initiativet uppskattas av varuhuschefen Joacim Stark.

– Det är ett jättebra initiativ för vi vill inte att det ska bli samma kaos som vid Lidens öppnande.

Samtidigt  pågår diskussioner mellan Lidköpings kommun och Trafikverket om en permanent lösning genom ytterligare en in- och utfarter i Kartåsområdet. 

Under året har Biltema öppnat fyra nya varuhus, Avesta i juni, Falköping i september, Nässjö i november och så kommande öppning i Lidköping.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...