Snart kan du betala med en selfie

Amazon utvecklar teknik för betalningar med hjälp av ansiktsigenkänning.
Text: Kalle Östgren
Annons:

Jakten på förenklade nätbetalningar tas till en ny nivå av Amazon. Nätgiganten har skickat in en patentansökan för teknik som gör det möjligt för en nätkund att betala genom att leverera en selfie eller en video på sig själv.

Tekniken ska identifiera personen som vill fullfölja köpet som ”en levande mänsklig varelse” med hjälp av ansiktsigenkänning.

Som en extra säkerhetsåtgärd, rapporterar ABC News, kan den som vill betala avkrävas någon form av agerande, till exempel ett leende eller en huvudvridning, för att systemet inte ska luras av någon som håller upp en bild.

Amazon menar att floran av login och lösenord för olika mobila plattformar helt enkelt inte är kundanpassade och ofta ger dålig säkerhet, eftersom många användare använder enkla lösen för att komma ihåg dem, vilket samtidigt gör dem lätta att hacka.

Företrädare för Amazon har ännu inte velat kommentera tekniken eftersom patentansökan just nu värderas i en process som kan ta lång tid. Analytikerna är dock förväntansfulla och menar att tekniken, om den blir verklighet, kan innebära en av de största förändringarna i köpbetende sedan Amazon lanserade ”one click shopping”.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...