Foto: Shutterstock

Snart flygstart till Sälen – då kommer handeln att lyfta: ”Fler kunder”

SAS börjar flyga till Sälen i december. Nu jublar handeln på skiddestinationen. ”Vi räknar med fler kunder”, säger Stefan Brunsärn på Hemköp.
Text: Thomas Ohlén
Annons:

BRA annonserade i maj i år att bolaget skulle börjar flyga från Malmö, Ängelholm och Stockholm till Sälen innan jul – och nu är det klart att SAS också kommer att trafikera den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

SAS börjar operera från Köpenhamn, Ålborg och London (Heathrow) strax innan nyårshelgen.

– Rutterna möjliggör för danska, skånska och brittiska snöentusiaster att ta del av Skandinaviens ledande vintersportområden på ett nytt sätt, säger SAS vice vd Karl Sandlund om de kommande linjerna.

Stefan Brunsärn driver tillsammans med Gabriella Kumlin Hemköp i Tandådalen som är en av de butiker som ligger närmast flygplatsen.

– Vi hade en väldigt bra vinter och sommaren har också varit stark. De nya linjerna genererar nya besökare från södra Sverige, Danmark och Storbritannien. Inflödet av nya turister kommer att påverka försäljningen positivt.

Coop Mitt ville etablera en dagligvarubutik vid Scandinavian Mountains Airport men planerna på ett stort köpcentrum och gränshandel är för närvarande nedlagda.

– Det är positivt för oss och andra aktörer i Sälenområdet, säger Stefan Brunsärn.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...