Snart byggstart för nytt handelsområde: ”Behövs både handel och service”

I höst ska ett nytt handelsområde börja byggas i Hjärup utanför Lund. Det är bland annat klart att Coop och PoG Woody öppnar butiker.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Processen har fördröjts på grund av en arkeologisk utredning, men till hösten ska detaljplanen för det nya handelsområdet klubbas och om ingen överklagar kan bygget därefter starta.

– Det känns jätteroligt. Jag vet att man länge saknat en livsmedelsaffär. Hjärup växer så här behövs både handel och service, säger Mårten Mårtensson, vd på fastighetsägaren Mims Invest, till Skånska Dagbladet.

Handelsområdet omfattar ungefär 10 000 kvadratmeter. Hittills har fastighetsägaren klart med en Coop-butik, en PoG Woody bygghandel, ett gym och ett padelcenter.

– Vi har ett avtal med fastighetsägaren, men det är inte klart vilken typ av butik det blir, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop, till Market.

– Vi vill växa i Skåne-regionen och har redan kommunicerat flera lägen, men är intresserade av ännu fler butiker. Framför allt i bostadsnära lägen för att möta den nya tidens köpmönster, fortsätter Tarik Belqaid.

Det nya handelsområdet ska byggas intill E22 i Hjärup, strax söder om Lund.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...