Snart blir det bröllop – i köpcentrumet: ”Vi går all in och bjuder på allt”

Kärleken spirar på Väla, som smyckats med hjärtan och blommor och bjuder in till ett livs levande bröllop i juni. ”Det här är ett tema som verkligen engagerar”, säger Ulrika Nordström, marknadschef på Väla.
Annons:
Text: Agneta Renmark
Annons:

Lördag 16 juni klockan 14 blir Alexandra Ström och Johannes Petersson ett äkta par. Vigseln sker dock inte i kyrkan utan mitt i Väla i utkanten av Helsingborg.

Hur kom ni på den här idén?
– Vi brukar hjälpas åt att spåna inför våra event och det här är en idé som framförts från butikshåll tidigare. Nu var tiden mogen. Det händer så mycket i världen som inte är så trevligt och då vill vi vara en positiv motvikt, säger Ulrika Nordström, som ser köpcentrum som en naturlig plats för både kärlek och vänskap.

– Det är väldigt många som träffas och umgås här, och som även möter sitt livs kärlek. Det gäller både besökare och dem som jobbar i butik och har Väla som sin arbetsplats. Vi har även vakter här hos oss som blivit ett par.

SUCCÉ. ”Alla butiker är oerhört engagerade och har skänkt massor av saker”, säger Ulrika Nordström.

Det var under en bröllopsmässa som arrangerades tidigare i våras som tanken på att utlysa en tävling där priset var ett bröllop väcktes.

– Natten innan vi skulle lansera tävlingen var jag jättenervös. För tänk om ingen skulle anmäla sig, säger Ulrika Nordström.

Hon hade dock inte behövt oroa sig. Hela 115 hugade par nappade och skickade in sina tävlingsbidrag, där de delade med sig av sina respektive kärlekshistorier och motiverade varför de ville gifta sig på just Väla.

– Tårarna trillade när vi läste vissa av de här berättelserna. Vi ville att det skulle finnas något i beskrivningen som visade att man ansträngt sig lite, en skön känsla och genuinitet – och gärna lite humor. De fick även skicka in bilder på sig själva och så ville vi att de skulle bo i vårt naturliga upptagningsområde så att vi kan följa dem framåt.

STORT. Snart blir det drömbröllop på Väla.

Fem par valdes ut för intervju.

– Det vinnande paret hade gått i samma skola och blivit ett par när de sedan hamnade på samma arbetsplats. De är väldigt förälskade men verkar ändå vara stabila i sin relation, vilket känns bra. Vi vill ju inte riskera att de plötsligt ändrar sig!

Dessutom arrangerar vi drop-in-vigslar där vem som helst kan passa på att gifta sig i samma veva

Vad kommer att hända på bröllopsdagen?
– Vi går verkligen all in och bjuder på allt – från ringar, kläder och brudbukett till bröllopsmiddag för 50 personer. Alla butiker är oerhört engagerade och har skänkt massor av saker, så brudparet kommer även att få en hel del bröllopspresenter. Dessutom arrangerar vi drop-in-vigslar där vem som helst kan passa på att gifta sig i samma veva. Många människor drömmer om att gifta sig men får inte riktigt till det med tid och ekonomi.

Vad blir det för meny?
– Den är inte klar än men eftersom det finns nio restauranger på vårt restaurangtorg så tänker vi oss en nio-rätters meny så att alla blir representerade och kan bidra på sitt sätt.

Skulle du själv kunna tänka dig att gifta dig i ett köpcentrum?
– Det skulle jag absolut! Men nu är jag lyckligt gift sedan 28 år så det känns inte direkt aktuellt. Min man och jag sökte oss också bort från det traditionella och gifte oss i Svenska kyrkan i Köpenhamn – efter att först ha lurat ned halva släkten i tron att vi allihop skulle gå på Tivoli tillsammans.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...