Snabbväxaren startar e-handel – efter 46 år: ”Vi har fått många förfrågningar”

Søstrene Grene, som startade redan 1973, har hittills fokuserat på fysiska butiker. Men nu inleds en digital satsning och nästa år öppnar kedjan e-handel.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Den danska heminredningskedjan har drygt 240 butiker i 16 länder. 44 av butikerna har öppnat under det senaste året.

Och snart kommer Söstrene Grenes kunder även att kunna handla online.

– Vi har fått många förfrågningar från kunder som vill kunna se vårt sortiment på vår sajt och de vill även få möjlighet att köpa våra produkter online. Vi är mycket glada över att vi nu kan uppfylla denna önskan, säger Søstrene Grenes vd Mikkel Grene i ett pressmeddelande.

E-handeln kommer i ett första skede att lanseras på den danska marknaden.

E-handeln är en del i Søstrene Grenes kommande omnikanalsatsning. Kedjan kommer bland annat att investera i ny digital infrastruktur och hemsida och kundkommunikationen ska bli mer datadriven och personaliserad.

– Ambitionen med satsningen är att vårt digitala universum ska stödja de fysiska butikerna och att de båda kanalerna ska bidra till den mysiga och unika upplevelsen vi vill ge våra kunder, säger Mikkel Grene.

Han understryker att den digitala satsningen inte innebär att kedjan sänker etableringstakten när det gäller fysiska butiker. Nästa land på tur är Finland där Søstrene Grene öppnar under hösten.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...