Snabbklättraren – här finns Sveriges bästa cityhandel: ”Pågår en omställning”

Umeåborna gillar sitt centrum – som också lockar långväga gäster. Kunderna uppskattar butiksmixen, kundbemötandet och hyllar utbudet av matställen. ”Bygget av Umeå city som en attraktiv plats är ett gemensamt projekt”, säger centrumledaren Martin Lindfors.
Text: Kalle Östgren
Annons:

Läs mer!

Få reda på vad konsumenterna tycker om 405 handelsplatser i Sverige. Beställ rapporten Sveriges Köpcentrum här!

 

Sveriges bästa centrumhandel finns i Umeå.

Stadskärnan har gjort ett kraftigt ryck i den tajta toppstriden om kundbetygen – från att förra året ha varit utanför tio i topp-listan rusar man i år ända upp till förstaplatsen.

Bakom tempoökningen ligger höjda betyg i flera kategorier.

– Jätteroligt och ett kvitto på att vårt helhetstänkande ger resultat, säger Martin Lindfors.

En viktig faktor bakom förstaplatsen är ett strategiskt samarbete mellan handeln, fastighetsägarna och kommunen. Den gemensamma frågan: Hur möter vi nya förutsättningar?

– Det pågår en omställning i Umeå, precis som i alla andra stadskärnor. Förändringstrycket kommer från flera håll. E-handeln skärper kraven och för tre år sedan öppnade Ikea med köpcentrumet Avion Shopping söder om city.

– Därför testar vi nya samarbeten mellan butiker, varierat sortiment och nytänkande kring öppettider för att skapa en attraktiv upplevelse.

Umeå centrum för högst betyg – av de 40-tal stadskärnor som har utvärderats i rapporten – för urvalet av butiker.

– Vi har en bra bredd, med allt från rikstäckande kedjor till nischade butiker. Utbudet lockar både kunder från omgivande städer och shoppingturister från Finland och Norge, säger Martin Lindfors.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...