Slutet närmar sig för RNB-bossen – nu är det klart vem som tar över

Nu tackar RNB-chefen för sig. 1 januari lämnar Magnus Håkansson posten som vd för modekoncernen. Finanschefen Kristian Lustin tar över.
Annons:
Annons:

Att Magnus Håkansson skulle kliva av 31 december 2019 kommunicerades redan i november förra året när RNB inledde processen med att göra dotterbolaget mer självständiga.

1 januari tar Kristian Lustin över som vd och och koncernchef.

– Jag ser fram emot att fortsätta implementera den beslutade strategin och att tillsammans med ledningarna i dotterbolagen säkerställa genomförandet av de åtgärder och initiativ som har tagits fram för att vända resultatet, säger han i en kommentar.

Kristian Lustin har varit finanschef för RNB sedan april 2015. Tidigare har han arbetat inom MTG, Munters och Deloitte.

– Det är bra för RNB med kontinuitet i ledningen. Kristian kan verksamheterna och vi känner Kristian grundligt. Han har gjort ett utmärkt jobb som CFO under krävande förhållanden de senaste åren, säger styrelseordförande Laszlo Kriss.

Laszlo Kriss väljer själv att kliva av som styrelseordförande vid kommande årsstämma då antalet styrelseledamöter reduceras till tre stycken. Monika Elling och Sara Wimmercranz  lämnar också. Styrelsen kommer framöver att bestå av Michael Lemner, Joel Lindeman och Per Thunell.

Magnus Håkansson släpper inte RNB helt. Han fortsätter som styrelseordförande för Department and stores.

Michael Lemner tar över som ordförande för Brothers och Polarn o Pyret. Han har varit en del av RNB:s styrelse sedan 2013.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...