Skrällen: Electra Gruppen börjar sälja möbler – köper EM Home

Electra Gruppen ger sig in i en ny bransch. Koncernen köper EM Home. ”Kommer att kunna uppnå betydande skalfördelar”, säger vd Anneli Sjöstedt.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Electra gruppen har i dag tecknat ett avtal med EM Home om ett förvärv. Prislappen landar på 3,5 miljoner kronor. Ett tillägg på tolv miljoner kronor kan tillkomma kopplat till vinstmål.

I köpet ingår varumärket, huvudkontoret samt avtalen med de 32 handlardrivna butikerna.

– Electra har lång erfarenhet och hög kompetens inom logistik- och kedjehantering. Den infrastruktur vi har i form av lager, logistik, central kedjehantering, IT, webbshop och butiksdatasystem är tjänster som kommer att komma EM Home till nytta. Vi är och ser att vi kommer att kunna uppnå betydande skalfördelar när EM Home börjar använda alla de tjänster Electra redan idag erbjuder, säger Anneli Sjöstedt i en kommentar.

Förvärvet är i linje med Electras strategi att öka tillväxten genom att etablera sig i nya branscher.

– Vi ser Electra som en innovativ detaljhandelsaktör som passar EM Home som hand i handske. Tillsammans kan vi skapa ett unikt erbjudande för fristående möbel- och inredningsbutiker som ingen annan aktör kan leverera, säger Magnus Ohlsson, vd för EM Home.

Köpet är villkorat av att 90 procent av aktieägarna i EM Home måste godkänna affären. Stöd från ägarna till 60 procent av aktierna är redan säkrat.  

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...