Skapar ny skönhetsjätte online – Eleven förvärvar den dubbelt så stora konkurrenten

Eleven köper Nordicfeel, och skapar de en ny skönhetsjätte online med en omsättning på 370 miljoner kronor. ”Mer muskler och bättre förutsättningar”, säger Eleven vd Pernilla Barkman.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Det är Elevens huvudägare Verdane Capital som köper Nordicfeel och skapar ett gemensamt bolag för verksamheterna. Nordicfeel kommer att vara minoritetsägare i det nya bolaget. 

– Även om skönhetsmarknaden växer med 8-10 procent per år i Sverige så är det många mindre aktörer med små marginaler. Med en sådan konsolidering av två av de största aktörerna bildar vi en av de största onlineaktörerna inom skönhet som kommer att kunna möta kundernas krav på service och tillgänglighet, säger Daniel Ahlstrand, investeringsansvarig på Verdane Capital. 

Respektive varumärke kommer att finnas kvar och ha separata sajter. Däremot kommer det gemensamma bolaget att sköta utvecklingen av e-handelsplattformen, logistik, inköp och marknadsföring. 

Tillsammans får de en omsättning på 370 miljoner kronor med verksamhet på tre marknader med 1,8 miljoner kunder. 

Pernilla Barkman, vd för Eleven, blir vd för det nya bolaget. 

– Med en större inköpsorgansation får vi mer muskler och bättre förutsättningar att fortsätta erbjuda noga utvalda produkter till våra segment. Dessutom har Nordicfeel ett välutvecklat och effektivt lager och är stark på logistik, vilket kommer att vara viktigt för vår fortsatta utveckling, säger hon i en kommentar. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...