Sju unika hotell i världen som är upplevelser i sig

Sova i en bil, i en västermiljö eller i cockpiten på en jumbojet. Market och Momondo listar sju hotell som är helt unika på sitt sätt.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Henn na Hotel Nagasaki

We are the robots. Om Kraftwerks gamla hit skulle passa bra som temamusik i en lobby är det förmodligen på Henn na Hotel Nagasaki.

Här är nämligen en hel del robotiserat. I receptionen hälsas du välkommen av flerspråkiga robotar som hjälper dig att checka in eller checka ut. I bagageförvaringen är det en robotarm som tar emot din väska.

När du registrerar dig i receptionen blir du skannad i ett ansiktsigenkänningssystem som ersätter nyckelkortet.

Även rummen är proppade med teknologi, till exempel en extremt avancerad klimatanläggning som låter dig styra allt precis efter egen smak.

Pioneertown motel

Det här är mer en västern-stad än bara ett motell. Pioneertown byggdes 1946 av skådespelarna Roy Rogers och Gene Autry med backning av olika investerare.

Visionen var att skapa en inspelningsplats för filmer men som också fungerade som boende för filmstjärnor.

I Pioneertown finns det man förväntar sig av en Västern-stad: saloon, fängelse och en liten pittoresk huvudgata, givetvis med vattentråg för hästar.

Västernfilmernas storhetstid är måhända över. Men den som saknar vibbarna från en svunnen västerntid hittar massor här.

Whitepod Hotel

Sugen på att bo i en pod? Whitepod i de schweiziska alperna består av en samling iglooliknande stugor – eller som något från en science fiction-film.

Mycket fokus ligger på miljövänlighet med kontrollerad användning av energi och vatten.

Här kan man bo året om. Vintersportaren kan efter en dags skidåkning njuta av en vedbrasa med snöhögarna precis utanför rutan men stället är populärt även på sommaren med fjällvandring och guidade mountain bike-turer.

Jumbo Stay

Vill man testa ett originellt boende på lite närmare håll kan ett flygplan kanske vara något. Hos Jumbo Stay tillbringar man natten på en Boeing 747 från 1976.

Interiören har blåsts ut och ersatt av helt ny, modern inredning. Mest spektakulär cockpit-sviten där styrspakar och instrumentpaneln finns kvar.

Flygplanet ligger vid Arlanda så du behöver inga extra transferkostander om du ska vidare härifrån.

Book and bed

En given destination för boknördar. På Book and Bed hotel i Tokyo är det svårt att komma närmare böcker än vad man gör här. Tänk dig ett bibliotek med insprängda sovplatser så kommer du ganska nära vad hotellet erbjuder.

Inredningen är mer spartansk än lyxig. Fokus ligger på att skapa en miljö där folk trivs och är avslappnade, med så enkla och små medel som möjligt.

V8 Hotel

Garanterat skönare än att sova i baksätet. På V8 Hotel i Stuttgart går hela konceptet ut på att sova i bilar – fast med bättre benutrymme.

Du kan välja mellan en rad olika rumsteman som ”Petrol heads”, ”British racing”, ”Le Mans” och ”Made in Germany”.

Några stenkast bort ligger passande nog Motorworld Stuttgart.

Stanley Hotel

Det finns en hel del hemsökta hotell runt om världen. Den som vill ha bråkiga spöken kan testa en natt på Stanley Hotel i Colorado.

Hotellet öppnade 1909 och var en inspirationskälla till Stephen Kings bok The Shining – och filmen med samma namn.

Sedan publiceringen av The Shining har spökryktena eskalerat vilket hotellet tagit vara på genom att erbjuda spökjakter på platser som sägs vara extra hemsökta. Under dessa turer får man lära sig hur man hanterar möten med övernaturliga fenomen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...