Siba skrotas – blir Netonnet

Varumärket Siba läggs ner. Samtliga butiker ska omvandlas till Netonnet Lagershopar. ”Vi samlar resurserna och skapar en tydlig riktning framåt”, säger vd Susanne Ehnbåge.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Profilförändringen inleds redan i dag med Siba-butikerna i Växjö, Västerås, Sundsvall och Svågertorp.

Samtidigt påbörjas en genomgång av förutsättningarna på övriga orter, med målet att ha en konkret plan för omvandlingar och nya butikslägen senare i år.

Tre nya lägen är klara: Östersund, Uddevalla och Stavanger där lagershopar öppnar under 2016.

– Netonnet Group inleder en kraftfull satsning i dag. Vi samlar de resurser och den långa erfarenhet som Siba och Netonnet byggt upp och skapar en tydlig riktning framåt. Fokus är nu att utveckla och expandera Netonnets framgångsrika varumärke och självbetjäningskoncept. Med en utvecklad e-handel och ett kraftigt ökat antal lagershopar gör vi det ännu enklare för fler människor att handla hemelektronik till låga kostnader, säger Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet Group, i en kommentar.

Koncernen har 53 butiker i Norden, varav 28 är Siba-butiker och 15 Netonnet lagershopar. Man har också tio butiker i Danmark under namnet Computer City.

Arbetet sker succesivt och väntas vara slutfört i slutet av 2017.

Fram till dess kommer Sibas verksamhet på nätet och i butiker att fortsätta som vanligt. Netonnet kommer att överta ansvaret för Sibas garantier, försäkringsärenden etc.

– Detaljhandeln går igenom en digital omställning och kunderna kräver sömlös integration mellan e-handel och butikshandel. Genom denna satsning stärker Netonnet Group positionen som marknadens främste e-handlare med omnikanalskoncept i Sverige. Vi är stolta över det kunnande och den erfarenhet vi byggt upp i Siba över 65 år, och som nu ligger till grund för Susanne Ehnbåges och hennes medarbetares arbete att ta Netonnets varumärke och koncept vidare, säger Fabian Bengtsson, ägare av Netonnet Group.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...