Foto: Foto: Shutterstock

Scotch & Soda satsar i Norden – vill öppna 20 nya butiker i storstäder

Scotch & Soda vill växa i Norden. Varumärket köper tillbaka befintliga butiker och satsar dessutom på att öppna ett 20-tal till. Tony Wester ska leda satsningen.
Text: Daniel Norman
Annons:

Nederländska Scotch & Soda gör en satsning på Norden. 

– Det är en väldig skjuts i varumärket globalt just nu och jag ser verkligen fram emot att dra nytta av det och kunna kapitalisera på den potential jag ser för bolaget på den nordiska marknaden, säger Tony Wester i en kommentar. 

Han har rekryterats som vd för den nordiska verksamheten och är den som ska leda satsningen. Tidigare har han bland annat var vd för Wesc och Gant samt försäljningschef för Indiska. 

Inledningsvis köper varumärket tillbaka befintliga butiker i Sverige och Norge. Dessutom öppnas ett nytt showroom i Stockholm och bolaget tar över ägandet av det i Oslo. 

– Med stärkt kontroll har vi också ökade möjligheter att vässa oss ytterligare och ännu snabbare anpassa oss efter de utmaningar handeln står inför, säger Tony Wester. 

På sikt planeras 20 nya butiker i Norden där fokus ligger på storstäderna. Samarbetet med återförsäljarna ska fördjupas samtidigt som kraft läggs på att utveckla e-handeln. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...