Foto: Daniel Norman

Scorett stänger citybutiken: ”Inte tillräckligt intresserade av att sänka hyran”

Scorett stänger i centrala Gävle – efter att man inte kommit överens om hyran med fastighetsägaren. ”Butiken upphör i alla fall i den lokalen vi är i nu”, säger vd Peter Blomqvist.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Scorett har två butiker i Gävle i dag, en i city och en i det externa köpcentrumet Valbo.

Nu stängs den förstnämnda. Detta efter att omförhandlingarna om hyresavtalet inte lett någonstans.

– Lokalen är svår och lite stor och vi kommer inte överens med nuvarande fastighetsägare i omförhandlingen. De är inte tillräckligt intresserade av att sänka hyran och tror att de kan hyra ut till några andra, säger Peter Blomqvist till Arbetarbladet.

Han öppnar emellertid för att verksamheten kan leva vidare.

– Butiken upphör i alla fall i den lokalen vi är i nu. Hittar vi en ny lokal som funkar så kommer vi att öppna igen.

Patrik Björn, på Gästrike fastigheter som äger lokalerna där Scorett-butiken ligger, säger till tidningen att han inte delar bilden av att de varit ovilliga att sänka hyra.

– Vi har sänkt deras hyra två avtalsperioder i rad och vi har halverat hyran i och med det statliga bidraget de senaste månaderna, om det beviljas från länsstyrelsen. De har haft stora problem i hela koncernen och har bara betalat halva hyran senaste månaderna, säger han.

Parterna har med gemensamma krafter sökt en ny lokal till Scorett men utan att lyckas.

– De vill se om sitt eget och vill ha mindre lokaler men vi kan inte erbjuda något som de skulle varit nöjda med, säger Patrik Björn.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...