Foto: Pontus Edman

Satsningen som ska lyfta Teknikmagasinet – snart finns den i alla butiker

Från och med på fredag erbjuder Teknikmagasinet mobilreparationer i samtliga butiker. Nu hoppas kedjan att satsningen ska bära dem igenom den pågående rekonstruktionen.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

I februari öppnade kedjan sin första miniverkstad i butik och sedan dess har de successivt rullats ut. Från och med fredagen den 21 oktober har samtliga av kedjans butiker i Sverige och Norge butiksverkstäder som erbjuder batteri- och skärmbyten på Iphones.

– Man lämnar in sin telefon och kan få den reparerad på en gång. Många passar på att uträtta ärenden under tiden, men det går även bra att titta på om man är teknikintresserad, säger vd Ulrika Göransson.

– Vi har även en central verkstad som kräver mer avancerad reparation, men det är få som skickas dit.

Medan mobilreparationer erbjuds av en rad större och mindre aktörer tror Ulrika Göransson att många kommer att välja Teknikmagasinet på grund av varumärket.

– Det vi har märkt är att det känns ganska tryggt att lämna in den hos oss. Varumärket förknippas redan med teknik och mobiltelefoner.

Ett väl utbyggt butiksnätverk med närvaro i många gallerior är också en fördel, tror hon.

Teknikmagasinet har under de senaste åren fört en hård kamp för sin överlevnad.

I juni 2017 försattes bolaget i en rekonstruktion med förhoppningen om att verksamheten skulle komma på fötter igen. Så blev det dock inte och sedan i juni i år befinner sig kedjan i en ny rekonstruktion. Enligt rekonstruktören ser förutsättningarna ljusare ut denna gång, mycket tack vare satsningen på mobilreparationer.

Rekonstruktören Kent Hägglund sade till Market i september att situationen så långt såg ljusare ut.

– Dels hann ju Teknikmagasinet med en del förra gången och dels har satsningen på mobilreparationer gett ett bra resultat. Det ser mycket bättre ut den här gången, sade han.

Under november hoppas han kunna gå ut med ett ackordsförslag till fordringsägarna.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...