Säljfesten fortsätter för Byggmax: ”En positiv stanna hemma-effekt”

Byggmax lämnar en stark även rapport för tredje kvartalet. Både omsättning och resultat stiger. Men rapporten når inte samma rekordförsäljning som föregående kvartal.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Förra rapporten, för andra kvartalet, var kedjans starkaste någonsin med en tillväxt på 39 procent och en rörelsemarginal på 14 procent.

Tredje kvartalet var också starkt för byggjätten. Nettoomsättningen steg med 21,4 procent till 2 200 miljoner kronor och rörelseresultatet förbättrades till 325 miljoner kronor, en rörelsemarginal på 14,8 procent.

– Sammantaget fortsatte vi uppvisa en mycket stark förmåga att omvandla försäljningstillväxt till ökad vinst. Ebita för tredje kvartalet ökade över 50 procent, säger vd Mattias Ankarberg i en kommentar.

Bygghandeln hör till de branscher som har gått starkast under coronapandemin.

– Marknaden fortsatte påverkas positivt av en stanna hemma-effekt, även om den inte var lika kraftig som i april och maj. På kort sikt påverkas efterfrågan också av vädereffekter, vilka var något positiva i kvartalet, säger Mattias Ankarberg.

Hittills i år, januari-september, har Byggmax nettoomsättning stigit med 28,9 procent till 5 579 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgår till 610 miljoner kronor, jämfört med 246 miljoner kronor samma period föregående år.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...