Så ska Norrgavel sticka ut på nätet: Kunderna ska kunna skapa möblerna själva

Norrgavel har gått online. I torsdags lanserade möbelhandlaren sin e-handel. ”Vi har få butiker, nu kan vi sälja till kunder i hela landet”, säger marknadschefen.
Text: Daniel Norman
Annons:

Distanshandel är egentligen inget nytt för Norrgavel. 

– När min pappa startade bolaget 1993 så valde han att sälja via postorder. Han ville hålla priserna nere genom att skippa butiksledet. Efter ett tag insåg han att kunderna ville klämma och känna på produkterna. Ganska snart öppnade första butiken i Stockholm, berättar marknadschefen Sofie Richter för Market.  

Norrgavel har fortsatt erbjuda kunderna försäljning på distans även om det inte marknadsförts. 

– Vi kallar det för personlig e-handel. Kunder kan ringa eller mejla in en beställning om de inte har möjlighet att komma till butiken. 

Tillgängligheten är ett viktigt skäl till att företaget nu väljer att satsa på fullskalig e-handel.  

– Vi har få butiker. Nu kan vi sälja över hela landet. Dessutom kan vi möta kunderna när de önskar. De kan beställa hemifrån soffan efter att butikerna har stängt. 

Sofie Richter säger att de är väl medvetna om att de är sena på bollen.

– Det är en självklarhet att ha e-handel i dag. Det är många som besöker våra butiker som säger att de ska gå hem och beställa på nätet. Nu kan vi ge dem den möjligheten. 

Hur ska ni sticka ut på nätet? 
– Vi äger vårt eget varumärke, våra produkter är unika för oss. Vi har en stark vision om hur vi gör saker. Vi ska berätta om oss och vårt företag. Det blir mycket inspiration, säger Sofie Richter som emellertid påpekar att man fortfarande befinner sig i en uppstartsfas. 

– Vi kommer också ge kunderna möjlighet att skapa sina egna möbler. Det tjänsten kommer i höst. Där kommer vi att sticka ut. Det kommer också att bli ett hjälpmedel för butikerna. 

Tanken är att e-handeln ska kopplas ihop med de fysiska butikerna. I ett första steg erbjuds möjligheten till returer i butik. I framtiden ska shoppingupplevelsen bli mer sömlös. 

Norrgavel har i dag fem egna butiker samt en återförsäljare. Den 17 maj öppnar butik nummer sex i Nacka Forum. 

– Det är första gången vi öppnar i ett köpcentrum med den typen av kundflöden. Det är en mindre butik så där kommer e-handeln att spela en viktig roll för att ge kunderna tillgång till hela sortimentet, säger Sofie Richter. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...