Foto: David Jansson

Så ska Borås city möta butiksdöden – konsult ska leta nytt innehåll

Borås anställer en etableringskonsult. Dennes främste uppgift blir att utröna vad lokalerna i stadskärnan ska fyllas med i framtiden. ”Nytt sätt att arbeta”, säger cityledare Lisa Statham.
Text: Daniel Norman
Annons:

Centrumfastigheter i Borås söker en etableringskonsult. Denne person ska inte syssla med vanligt lokalhyresgästletande. I stället ska fokus ligga på vad lokalerna i stadskärnan ska fyllas med i framtiden.

– Handeln är mitt i en stor omstrukturering, kaféer och restauranger har redan tagit stor plats i stadskärnan, men vilka verksamheter är framtidens hyresgäster i stadskärnans lokaler? Det är frågor som vi fastighetsägare ständigt diskuterar, nu vill vi hitta svaren och inte bara ställa frågorna, säger Åke Björsell, initiativtagare till projektet.

Tanken är alltså att etableringskonsulten ska finna svaren. Anställningen löper på två år.

– Borås city får genom projektet möjlighet att vara i Sverige på ett nytt sätt att arbeta med stadskärnans innehåll, något vi verkligen ser fram emot med spänning, säger Lisa Statham.

Representanter från Borås City, Centrumfastigheter i Borås, Borås Stad och Fastighetsägarna driver projektet.

Borås stad bidrar med en miljon kronor till det, under förutsättning att fastighetsägarna i city bidrar med ett belopp på samma nivå.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...